مهیار

تکنولوژی و فناوری

مهیار

تکنولوژی و فناوری

مدیریت استرس

مدیریت استرس

 

اشاره

به گفته افلاطون ؛ در تمام زندگی ، چیزی که استحقاق نگرانی و تشویش داشته باشد ، وجود ندارد. از آنجا که استرس ، هم یادگیری و هم به خاطر سپاری مطالب، یعنی دو جنبه بسیار مهم مطالعه را مختل می کند، به عنوان یک انسان باید بیاموزیم که چگونه با استرس باید کنار بیاییم، بعضی از استرس ها را از زندگی خود حذف کرده و با برخی مقابله کنیم.

 

استرس چیست؟

استرس، تلاش بدن برای سازگاری با یک موقعیت دشوار است.

هنگامی که در یک وضعیت پر استرس قرار می گیرید، بدن شما به سرعت به استرس پاسخ می دهد: فشار خون بالا می رود ، تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس زیاد می شود و تعریق افزایش می یابد . استرس هنگامی زیان آور است که شما توانائی کنترل آن را نداشته باشید.

اما استرس همیشه هم مضر نیست . در واقع استرس می تواند ما را به سوی دادن پاسخ مؤثر به یک موقعیت هدایت کند (مانند اضطراب قبل از امتحان) این بدان معنا است که شما می توانید تصمیم بگیرید که استرس تأثیر مثبت یا منفی روی زندگی شما بگذارد. برای اینکه استرس را به عامل مثبت در زندگی تبدیل کنید، سعی کنید نگرش مثبتی داشته باشید و تعداد عوامل استرس زایی را که در هر لحظه با آن مواجه می شوید، کم کنید.

 

نگرش ذهنی مثبت

تحقیقات نشان می دهد نگرش ذهنی شما در شرائط پر استرس بر نتیجه کارتان تأثیر مهمی می گذارد. حتی تقلید حرکات یک چهره شاد می تواند احساس شادی را در شما ایجاد کند و یک چهره گرفته قادر است موجب نارضایتی و یأس شما گردد.اما مدیریت استرس همیشه به سادگی یک لبخند زدن در شریط دشوار نیست. شما باید به طور برنامه ریزی شده با آموختن فنون افزایش خود باوری و شیوه های کنترل زندگی، نگرش خود را در زمینه استرس بهبود ببخشید . خودباوری، ارزیابی شما از ارزش فردیتان است. متأسفانه بسیاری از ما به شدت از خود عیب جویی می کنیم . جنبه های مثبت وجودمان را نادیده می گیریم، موفقیت هایمان را فراموش می کنیم و با گفت و گویی درونی مدام خود را آزار می دهیم. استرس ناشی از این کار، از انتقادهای دیگران مخرب تر است. اگر می خواهید خودباوری بیشتری را در خود ایجاد کنید، گفت و گوهای مخرب ذهنی تان را بر روی کاغذ بیاورید و زمان هایی را به اندیشیدن به موفقیت هایتان اختصاص دهید.

 

به موفقیت هایتان بیندیشید

همه ما در طول زندگی تجربه موفقیت آمیزی داشته ایم، اگر احساس می کنید خود را آنگونه که هستید باور ندارید، گذشته هایتان را در نظر بیاورید. زمان هایی را به خاطر بیاورید که از انجام کاری احساس افتخار کرده اید یا توانسته اید بر مشکلات غلبه کنید . تصور ذهنی موفقیت را در خود ایجاد کنید تا دوباره کنترل زندگی را در دست بگیرید استرس هنگامی به وجود می آید که زمان کافی برای انجام کارها ندارید . راه حل این مشکل آن است که بدون اتلاف وقت کارهایتان را انجام دهید.

استفاده هوشیارانه از زمان، نقش مهمی در پیشگیری از استرس دارد.پس آگاهانه برای زمان برنامه ریزی کنید و سپس مطمئن شوید که مطابق برنامه عمل می کنید .

برای پیشگیری از ایجاد استرس های غیر ضروری، این روش ها را تجربه کنید.

 

نیم ساعت زودتر بیدار شوید

اگرچه خوابیدن به مقدار کافی اهمیت دارد، اما نیم ساعت زودتر از معمول بیدار شدن، تأثیر مشخصی روی عادات خواب شما نمی گذارد و در عوض، می تواند به طور معجزه آسایی به شما کمک کند تا با آرامش برای شروع فعالیت هایتان آماده شوید.

 

هیچ وقت با دست خالی منتظر نمانید

برای مواقعی که ناچارید در صفوف طولانی ایستگاه و یا ترافیک سنگین خیابان ها منتظر بمانید، کتابی برای خواندن یا یادداشت هایی برای مرور کردن هراه داشته باشید، خواهید دید که زمان به سرعت می گذرد.

 

همیشه یک دفتر یادداشت کوچک به همراه داشته باشید

سعی کنید آنچه را که ذهنتان را به خود مشغول کرده بر روی کاغذ بیاورید؛ در ان صورت ذهنتان از آن درگیری آزاد می شود و مسئله به مدت طولانی به عنوان یک عامل استرس زا عمل نمی کند.

 

از به تعویق انداختن کارها خودداری کنید

هیچ چیز خسته کننده تر از این نیست که انسان پیوسته گرفتار یک کار تمام نشده باشد. همه ما به دلایل گوناگون انجام کارهایمان را به تعویق می اندازیم و این خود موجب استرس دائمی می شود، برای جلوگیری از این کار، باید علت به تعویق انداختن کارهایمان را بررسی کنیم .

ترس از شکست، ترس از موفقیت، کمبود زمان، کمبود انرژی یا برنامه ریزی نادرست کدامیک موجب تعویق انداختن کارهایمان می شوند؟

 

زمان را به طور مؤثر اداره کنید

ابتدا فهرستی از تمام کارهایتان تهیه کنید، سپس آنها را الویت بندی کنید:

الف) آن چه مهم است و باید به فوریت انجام شود؛

ب)کاری که مهم است و برای انجام آن فرصت دارید؛

ج)کاری که اهمیت چندانی ندارد ، اما باید سریعاً آن را انجام داد.

بعد بر اساس اولویت کارهایتان را یکی یکی سروسامان دهید.

 

یاد بگیرید کمک بخواهید

بعضی از مشکلات بزرگتر از آن هستند که شما به تنهایی از عهده آنها برآیید و برای حل آنها نیاز به مساعدت مالی و کمک دیگران دارید. اگر شما از افرادی هستید که از کمک گرفتن از دیگران متنفرید، بر این عادت خود غلبه کنید.

 

برای خودتان فرصت خلوت در نظر بگیرید

زمان هایی برای تنها بودن در نظر بگیرید و دور از افراد دیگر و فشارهای زندگی با خود خلوت کنید. این لحظات شاید کوتاه باشند، اما بسیار ضروری اند و بازدهی شما را دربقیه اوقات روز بالا می برند .

 

برای فعالیت هایتان ارزش قایل شوید

به چیزهایی که در زندگی به دست آورده اید، افتخار کنید. تردیدها شما را از امتحان فرصت هایی که بدست آورده اید باز می دارند و از نعمت هایی که می توانید از آنها استفاده کنید، محروم می سازند.

 

صحبت کنید

هنگامی که فکر می کنید دچار استرس شده اید، شروع به صحبت کنید. این کار در ایجاد استرس در شما جلوگیری می کند. صحبت کردن با یک دوست یا مشاوره در مورد مشکلاتتان می تواند به تخلیه اضطراب و نگرانیهای درونیتان کمک کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد