ارتباط آنتن دهی مناسب با تلفنهای همراه!
بارها از بسیاری از فروشندگان موبایل، یا از نزدیکان و یا حتی در روزنامهها و مجلات معتبر در مورد آنتندهی بهتر و قدرتگیرندگی بیشتر مدل خاصی از گوشیهای همراه مطالبی شنیده یا خوانده اید. اما شاید جالب باشد که بدانید بسیاری از این مطالب واقعیت ندارند و در واقع ارتباط آنتن دهی مناسب تماما به نوع و مدل گوشی بر نمیگردد، بهرهبرداری از اولین فاز شبکه تلفن همراه کشور در مرداد ماه سال 1373 در شهر تهران با استفاده از 176 فرستنده و گیرنده در 24 ایستگاه رادیویی و با ظرفیت 9200 شماره آغاز شد.
همانطور که می انید در ابتدای ورود سیستمهای تلفنهای همراه، استانداردهای موجود برای سیستم آنالوگ طراحی شده بود و همه با آن استانداردها ، دستگاههای جدید را بررسی میکردند. در سیستم آنالوگ قدرت بیشتر دستگاه موبایل باعث برد بیشتر دستگاه و کیفیت صدای بهتر میشد.در دستگاههای آنالوگ عوامل مختلفی مانند قدرت فرستنده و گیرنده، قدرت باتری دستگاه، وضعیت آب و هوا و محیطی که دستگاه در آن قرار داشت، در برد و قدرت دستگاه بسیار موثر بود. اما در سیستم GSM استانداردهای آنالوگ بیارزش است.
با گسترش و بهبود شبکههای GSM نیازی به قدرت بالای گوشیها نیست. اما با تمام این توصیفها چرا باز هم بسیاری از مردم اعتقاد دارند که آنتن دهی بعضی از تلفنهای همراه بهتر است؟
برای پاسخ به این سئوال باید بگویم که گوشیها در عمل به صورت یکنواخت کار نمیکنند، حتی اگر در یک گروه قرار داشته باشند، بعضی بهتر و بعضی ضعیفتر عمل مینمایند. ولی چرا؟
باید بدانید هر گوشی، نرمافزار مخصوصی برای کار با شبکه دارد و تنظیمات آن بهطور پیشفرض توسط کارخانه صورت گرفته است تا با اکثر شبکهها به خوبی کار کند. ممکن است شبکه مورد نظر شما بهطور کامل با این تنظیمات هماهنگ نباشد یا گوشی برای کار با یک شبکه خاص تنظیم شده باشد و یا اینکه نسخه نرمافزاری که تنظیمات بهتر را شامل میشود روی گوشی موردنظر نصب نباشد.
نکته دیگر که باید به آن اشاره کرد وجود گوشیهای غیر قانونی در بازار است. باید بدانید در بعضی از کشورهای خارجی بعضی از شرکتهای تولید کننده موبایل، گوشیها را به همراه سیم کارت به فروش میرسانند که در بسیاری از موارد قیمتی کمتر از تلفنهای همراهی است که بدون سیم کارت به بازار ارائه میشوند، دارد و تنظیمات مربوطه را نیز با شبکه های مخصوص به خود انجام میدهند، که در بعضی از موارد این نوع گوشیها توسط افراد سودجو بطور غیر قانونی وارد کشورهای دیگر از جمله ایران میشود و پس از باز کردن قفل نرمافزاری این نوع گوشیها با مدارک جعلی به فروش می رسند. این دستگاهها به خاطر تنظیمات اولیه که به شبکه خاصی اختصاص دارد نمیتوانند با شبکه موبایل ایران به خوبی هماهنگ شوند. مسلما نباید انتظار داشته باشید که این نوع گوشیها به صورت نرمال آنتن دهی و کارایی داشته باشند و هنگامی که فرد برای رفع مشکل به مراجع مربوط مراجعه نماید در جواب به او گفته میشود که ایراد از شبکه است و گوشی سالم است.
در بعضی از موارد هم بعضی از شرکتها به صورت رایگان گوشی هایی جهت تست وارد بازار میکنند که شخص بدون اطلاع از این مسئله اقدام به خرید این نوع گوشی میکند.
کارت حافظه
کارتهای حافظه بهمنظور افزایش فضای پیش فرض وسایل الکترونیکی و دیجیتالی طراحی شدهاند، با پیشرفت قابلیتهای تلفنهای همراه (مانند پخش انواع فایلهای صوتی و تصویری قابلیت فیلمبرداری و عکاسی و...) نیاز به فضای حافظه بیشتر در این دستگاهها بیشتر به چشم میخورد. در این بین، کارتهای حافظه دارای تحول عظیمی شدند وشرکتهای سازنده این نوع کارتهای بصورت جدی تر فعالیت خود را از سرگرفتند. کارتهای متعددی در بازار یافت میشود که در حجمهای مختلف هر کدام به منظور خاصی طراحی و ساخته شدهاند. در اینجا بصورت کلی راجع به انواع کارتهای حافظه بحث میکنیم.
انواع کارتهای حافظه
Multi Media Card : که دارای سه نوع اصلی است:
1 ) MMC معمولی : یکی از مرسوم ترین کارتهای حافظه است که تقریبا اکثر موبایلها، دوربین های دیجیتال و... از آن استفاده میکنند.کارت MMC در ظرفیتهای128MB ، 256 MB، 512MBو 1GBدر بازاریافت میشود(شکل 1).

|
شکل 1 |
2 ) RS-MMC : کارت RS-MMC از خانواده حافظههای MMC میباشد و به حافظه فشرده معروف است که با یک آداپتور جداگانه که روی خود کارت میباشد به گوشی متصل میشود.که در ظرفیتهای128MB ، 256 MB، 512MBو 1GBوجود دارد. تنها فرقی که این کارت با MMC معمولی دارد، فناوری داخلی آن میباشد و از نظر کیفیت، کارایی بیشتری نسبت به MMC معمولی دارد که بسیاری از گوشیهای موبایل با آن سازگار هستند(شکل 2).

|
شکل 2 |
3 ) DV-RS-MMC: فرقی که این کارت با RS-MMC دارد فقط اندازه ولتاژ استفاده شده برای این کارت است که تمام گوشیها این امکان را ندارند تا این ولتاژ را تهیه کنند که برخی از گوشیهای نوکیا و زیمنس این قابلیت را دارند. این کارت به کارت DUAL-RS معروف است و به دلیل کارایی فراوانی که دارد برای اکثر گوشیهای جدید نوکیا و زیمنس مورد استفاده قرار میگیرد. قابل ذکر است که گوشیهایی که کارت MMC معمولی را ساپورت میکنند،نمی تواند از این نوع حافظه پشتیبانی کند(شکل 3).

|
شکل 3 |
• ( SD (Secure Digital Card :
ظاهر SD تقریبا مشابه MMC است، ولی از لحاظ فنی با هم بسیارتفاوت دارند. کارت SD نسبت به کارت MMC خیلی سریعتر است. هر چند استفاده از کارت SD چندان گسترش نیافته، اما به خاطر اندازه کوچک و مصرف انرژی اندک آن ، مورد توجه بسیاری از شرکتهای سازنده موبایل، دوربین دیجیتال وMp3 Player قرار گرفته است.این کارت دارای ظرفیتها و سرعتهای متفاوتی است. نوع معمولی آن با سرعت انتقالی در حدود 2 مگابایت در ثانیه، نوع High Speedو Ultra High Speed ، دارای قابلیت انتقال بین 8 تا 10 مگابایت در ثانیه است. سرعت بالای انتقال اطلاعات در این نوع کارت باعث شده است که استفاده از این کارت در دوربینهای دیجیتال فیلمبرداری متداول شود. از جمله کارتهای جدید ارائه شده به بازار از این نوع می توان به کارتهای ATP 60x, SanDisk Ultra III یا Extreme اشاره نمود(شکل 4).

|
شکل 4 |
• MiniSD : این کارت برای تلفنهای همراه، MP3 Playerها و دوربین های دیجیتال ظریف کاربرد دارد. این کارت هم از لحاظ الکترونیکی و نرم افزاری با کارت SD معمولی سازگار می باشد و از همان واسط SD شامل مشخصات امنیتی حفظ اطلاعات یکسان استفاده می نماید. و از نظر اندازه تقریبا نصف اندازه کارت SD می باشد(شکل 5).

|
شکل 5 |
Compact Flash : کارت CF درون خود هم تراشههای حافظه و هم مدارهای کنترل کننده را دارا میباشد. بیشتر دوربینهای دیجیتال از کارت CF استفاده میکنند. که شامل دو نوع اصلی( CFI ( Compact Flash I با ضخامت 3،3 میلیمتر و ( CFII ( Compact Flash II با ضخامت 5 میلیمتر است، و همانطور که گفته شد کاربرد این نوع حافظه بیشتر در دوربینهای دیجیتال است و شامل دو مدل اصلی است:
1ـ CFI: که دارای ظرفیتی بین 8 مگابایت تا 8 گیگابایت است. این کارت حاوی چیپهای حافظه و کنترلر است(شکل 6).

|
شکل 6 |
2ـ CFII : این کارت همانند کارت CFI است با این تفاوت که ضخامت آنها معادل 7،1 میلیمتر بیشتر است، و دستگاههایی که دارای اسلات CFII هستند می توانند نمونه های CFI را پشتیبانی کنند اما عکس آن امکان پذیر نیست(شکل 7).

|
شکل 7 |
Smart Media : این کارت روی دستگاههای دیجیتالی ساخته شده قبل از سال 2001 مصرف میشود و حداکثر 128 مگابایت ظرفیت دارد و امروزه این نوع کارت کاربرد بسیاری کمی پیدا کرده است. کارت SM دارای کنترل کننده نیست و تنها یک حافظه ساده می باشد که درون یک پوشش پلاستیکی قرار گرفته، و بیشتر بر روی دوربینها کاربرد دارد(شکل 8).

|
شکل 8 |
xD-Picture Card: شرکتهای الیمپوس و فوجی ژاپن با مشارکت یکدیگر کارت XD را توسعه داده و نوع جدیدی از کارت حافظه را معرفی کردند که با طراحی بسیار فشرده، برای جایگزینی کارت SMساخته شده و ظرفیت آنها به 8 گیکابایت میرسد، این کارت برای استفاده در کامپیوتر یا دستگاهای دیگر نیاز به آداپتور دارد. و در دوربین های دیجیتال بیشتر کاربرد دارد (شکل 9).

|
شکل 9 |
Memory Stick : سونی در سال 1999 اقدام به تهیه Memory Stick کرد تا آن را در دروبینهای عکاسی دیجیتال و فیلمبرداری خود مصرف کند. اکثر نت بوکهای سونی دارای بخشی برای خواندن Memory Stick هستند(شکل 10).

|
شکل 10 |
ولی شرکت Lexar یکی از سازندگان معتبر و معروف کارتهای حافظه به همراه Sandisk به ساخت کارت حافظه MS روی آورده اند. کارت MS جدید تولید شده توسط این دو شرکت ظرفیتی در حدود 2GB و اخیرا 4GB دارد که از نوع کارتهای MS Pro می باشد. MS دارای سه مدل اصلی است که در زیر به آن اشاره شده است:
1ـ Memory Stick PRO : این کارت که برای رسیدن به ظرفیت بالاتری نسبت به نمونه های قبلی ساخته شده و ظرفیت آن تا 4 گیگابایت افزایش پیدا کرده که سرعت انتقال بیشتری هم دارد(شکل 11).

|
شکل 11 |
2ـ Memory Stick DUO :این نمونه مانند مدلMS است اما درست با نصف اندازه(شکل 12).

|
شکل 12 |
3ـ Memory Stick PRO DUO : با اندازه کوچک و ترکیبی از حافظه های قبلی، دارای سرعت انتقال بالا و ظرفیت زیاد می باشد(شکل 13).

|
شکل 13 |
TransFlash Card : که در تلفنهای همراه بسیار کاربرد دارد، اندازه بسیار کوچک این کارت، (11 میلیمتر در 15 میلیمتر) اجازه می دهد تا کارخانه های سازنده تلفن همراه از آن در تلفنهای همراه کوچک بدون محدودیت استفاده کنند(شکل 14).

|
شکل 14 |
Plus Sd Card : این نوع کارت با اندازه بسیار نازک میتواند ظرفیت خوبی ارائه کند ضمن آنکه قابلیت اتصال به USB را هم دارد. و نحوه اتصال آن به کامپیوتر با سرعت بسیار خوبی انجام میشود(شکل 15).

|
شکل 15 |
کدهای مخفی تلفنهای همراه
همانطور که می دانید در تلفنهای همراه میتوانید در تنظیمات پیشفرض دستگاه (که از مسیرهای مختلف قابل دسترسی است) تغییراتی ایجاد کنید و یا امکانات گوشی را آن طور که میخواهید تنظیم و استفاده کنید، در واقع کدهای مخفی یا میانبر در تلفنهای همراه همین کارها را با سرعت بیشتری انجام میدهد، اما بسیاری از قابلیتها وامکانات در منوی تلفنهای همراه وجود ندارد و فقط با تایپ کدهای مخصوص قابل دسترسی است، مانند نسخه سیستم عامل گوشی، تاریخ ساخت ، تاریخ آخرین تعمیر گوشی و... . در ادامه شما شاهد کدهای مخفی Nokia و Samsung خواهید بود:

|
کد های مخفی نوکیا ( جدول 1 ) |
نکته : اگر پسوورد ( security code ) گوشی قبلا تغییر داده شده است و آنرا نمیدانید و همچنین گوشی شما از سیستم عامل سیمبین ورژن7 استفاده میکند ( مثل 6600 و 7610 و 6620 و 6260 و 9500 و 9300 ) ابتدا گوشی را خاموش کرده و در حالیکه سه دکمه سبز ، * ، 3 را همزمان نگه داشتهاید گوشی را روشن کنید و آنها را آنقدر نگه دارید تا کار فرمت آغاز بشود. دراین حالت از شما دیگر پسوورد خواسته نخواهد شد و مستقیما گوشی فرمت خواهد شد.
فرمت کارت حافظه در گوشیهای نوکیا:
به صورت safe mode گوشی را روشن کنید ( برای اینکار درحالیکه دکمه pen (مداد) را نگه داشته اید گوشی را روشن کنید البته درظاهر تفاوتی را مشاهده نخواهید کرد.) سپس این مسیر را در گوشی بروید دنبال کنید:
menu>>Extras>>Memory>>Format MEM.card
حالت safe mode بسیار به دردتان خواهد خورد و در مواقعی که گوشی هنگ کرده و بالا نمی آید احتمالا به دادتان خواهد رسید و باعث میشود گوشی بالا بیاید و بعد از آن بتوانید گوشی را درصورت تمایل فورمت و یا هر عمل دیگری که در نظرتان است انجام دهید. که در گوشی های مختلف کمی متفاوت میباشد و در اسمارت فونها (Smart Phones) اکثرا باید کلید abc یا Pen را نگه داشته و سپس گوشی را روشن کنید.
در مواقعی هم که گوشی اصلا بالا نیاید باید از روش مستر ریست گوشی استفاده کنید. در این روش، گوشی را خاموش کرده و سه دکمه ( * ، سبز ، meno) را گرفته و گوشی را روشن کنید تا زمانی که نوشته مربوط به فرمت ظاهرشود بعد دکمه ها را می توانید رها کنید و کار فرمت آغاز میشود.اگر هم گوشی اصلا خاموش نمیشود می توانید با خارج کردن باطری این کار را انجام دهید.

|
جدول 2 |
نکته1 : اگر کدهای یاد شده در گوشی تان عمل نکرد به جای 8999* کدها ، عدد 0 را قرار بدهید. برای مثال : کد *#8999*228# تبدیل به کد*#0228# میگردد.اگر باز هم جواب نداد این بار به جای عدد 8999 عدد 9998 را وارد کنید.
نکته2: در برخی از کدها می توانید بجای *# ، از #* استفاده کنید مثلا *#7462#میشود #*7462#.
نکته3: تمام کدها یاد شده امتحان شدهاند اما ممکن است در برخی کشور ها ( مخصوصا ایران ) بعضی از این کد ها غیر فعال شده باشد.
کد *#2767*3855 که برروی گوشی های مدل SGH-600 کاربرد دارد، موجب فرمت گوشی و همچنین باز کردن قفل گوشی میشود قفلی که شبکه فروشنده گوشی بر روی گوشی قرار داده تا با سیمکارت های دیگر قابل استفاده نباشد این کد برای کسانی مفید است که از خارج از کشور با خودشان گوشی آورده اند و با سیمکارتهای اپراتور داخل کشور و یا جاهای دیگر کار نمیکند(که در بخش آنتن دهی تلفنهای همراه راجع به آن بحث کردیم).در این حالت بدون سیمکارت، گوشی را روشن کنید و وقتی پیغامی مبنی بر نبودن سیمکارت مشاهده کردید، کد یاد شده را وارد کنید حالا دوباره گوشی ریست میشود و دیگر قفل شبکه از بین رفته است.
در این حالت سریال نامبر گوشی به 0 - 400044 - 89 - 447967 تغییر پیدا میکند.
سخن پایانی:
در زمینه کدهای مخفی موبایل از آنجایی که تقریبا کاربران تلفنهای همراه نوکیا و سامسونگ در ایران بیشتر از انواع دیگر می باشد، به همین دلیل کدهای انتخابی از این دو نوع بود.
درانتها امیدوارم که این مقاله مور توجه خوانندگان عزیز قرار گرفته باشد. در مقاله بعد در مورد چگونگی خرید گوشهای مناسب بحث میکنیم.
باسلام
باتشکرازشما
ازمطالب شمااستفاده کردم منتظرمطالب جدیدتان هستم