مهیار

تکنولوژی و فناوری

مهیار

تکنولوژی و فناوری

حسگرهای بی‌نیاز از باتری

 ابتکار دانشمندان در طراحی و ساخت حسگرهای بی‌نیاز از باتری

برخی دانشمندان و کارشناسان معتقدند که در آینده‌ای نزدیک رایانه‌های بسیار ریزی وارد بازار خواهند شد که در هر جایی قابلیت استفاده داشته و به جمع آوری اطلاعات و داده‌ها در خصوص محیط زندگی پرداخته و کار را برای تصمیم گیرندگان راحت‌تر خواهند کرد.

به گزارش ایسنا ، یک راه جالب توجه در خصوص دسترسی به چنین اطلاعات همه گیری، بهره‌گیری از حسگرهای بسیار کوچکی است که مسافت، نور، وزن، دما و هر حرکت و تکان کوچکی را اندازه‌ می‌گیرند و نکته جالب آن است که بدون باتری کار می‌کنند.

در همین خصوص جان اسمیت از محققان برجسته انستیتو Intel و همکارانش در سیاتل آمریکا مشکل منبع انرژی این حسگرها را حل کرده‌اند. آنها به جای این که به دنبال باتری‌هایی با طول عمر طولانی باشند به دنبال حذف نیاز برای باتری بوده‌اند!

وی و همکارانش حسگر اولیه‌ای را به عنوان نمونه نخست طراحی و تولید کرده‌اند که در آن از برچسب‌های تشخیص فرکانس رادیویی برون باتری (RFID) استفاده شده است.

البته ایده کنار گذاشتن حسگرهای باتری دار نکته جدیدی نیست و محققان پیش از این نیز به انتقال انرژی از لرزش‌های محیطی و یا نور اطراف و استفاده از آن به عنوان منبع انرژی یک حسگر بی‌نیاز به باتری توجه داشته‌اند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد