مهیار

تکنولوژی و فناوری

مهیار

تکنولوژی و فناوری

دسترسی 112 میلیون آمریکایی به اینترنت پرسرعت

دسترسی 112 میلیون آمریکایی به اینترنت پرسرعت
جام جم آنلاین: بر اساس یک مطالعه جدید، 49 درصد از آمریکایی‌های 18 سال به بالا به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، یک شرکت پژوهشی در گزارشی اعلام کرد که در سال 2002 میلادی 12 درصد از بزرگسالان آمریکایی به اینترنت پرسرعت دسترسی داشتند اما اکنون تقریبا نیمی از آنها (49 درصد) در خانه‌های خود به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.

بر اساس این گزارش ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت در آمریکا نسبت به سال 2002 بیش از 300 درصد افزایش یافته است؛ داشتن DSL یا مودم کابلی برای اتصال به اینترنت در خانه‌های آمریکایی به عنوان اینترنت پرسرعت توصیف می‌شود.

بنا بر اعلام این موسسه پژوهشی، سانفرانسیسکو، برترین بازار داخلی آمریکا از نظر درصد ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت است و بوستون و سان دیه گو از دیگر بازارهای برتر در این زمینه هستند و 61 درصد از بزرگسالان در این شهرها در خانه‌های خود از اینترنت پرسرعت برخوردارند.

مشترکان اینترنتی پرسرعت بیشتر از سایر کاربران اینترنت فایلهای اینترنتی را به کار گرفته و به فعالیت‌هایی مانند دانلود، تماشای برنامه‌های تلویزیونی و گوش کردن به کلیپ‌های صوتی می‌پردازند.

حداکثر استفاده از باتری لپ‌تاپ را داشته باشید

حداکثر استفاده از باتری لپ‌تاپ را داشته باشید

اگر لپ‌تاپ دارید حتما شرایطی را تجربه کرده اید که دسترسی به منبع تغذیه وجود نداشته و مجبور بوده اید از باتری لپ‌تاپ خود استفاده کنید، برخی اوقات روشن نگه داشتن لپ‌تاپ با باتری اش فقط 15 دقیقه بیشتر تبدیل می‌شود به یک نیاز 100 درصد حیاتی، اینگونه مواقع چه باید کرد؟ نکاتی بسیار ساده هستند که با رعایت آنها به شکل قابل توجهی کارایی باتری لپ‌تاپ شما افزایش می‌یابد و در لحظات بحرانی احتمالا شما را نجات خواهند، ناگفته نماند نگارنده‌ی این مطلب در حالی که لپ‌تاپش در حالت عادی 2 و نیم ساعت با باتری کار می‌کرد با رعایت برخی از این موارد این زمان را تا 4 ساعت نیز رسانده!

 

1- به طور مرتب Defrag کنید: هر چه هارد دیسک شما سریعتر عمل کند فعالیت کمتری دارد و در نتیجه میزان بهره برداری‌اش از انرژی باتری شما کاهش می‌یابد یکی از راه‌های مناسب برای بهبود عملکرد هارد دیسک Defrag کردن آن در زمان‌های متوالی و منظم است.

 

2- نور LCD را کاهش دهید: امروزه 99 درصد لپ‌تاپ‌هایی که در بازار عرضه می‌شوند این قابلیت را دارند که نور LCD یا نمایشگر آنها را تنظیم کنید بهتر است زمانی که از باتری استفاده می‌کنید روشنائی LCD خود را روی کمترین حد ممکن قرار دهید، برخی از مدل‌ها قابلیت کاهش میزان فعالیت CPU و بهره برداری از منبع تغذیه به شکل بهینه را دارا هستند اینگونه قابلیت‌های جانبی لپ‌تاپ‌تان را در حین استفاده از باتری فراموش نکنید.

حداکثر استفاده از باتری لپ‌تاپ را داشته باشید

3- برنامه‌هایی که به صورت پنهانی و در پس زمینه اجرا می‌شوند را متوقف کنید: اگر آنتی ویروسی دارید که به صورت اتوماتیک شروع به اسکن کردن هاردتان می‌کند یا ابزاری مثل Google Desktop روی سیستم شما نصب است که به صورت دائم در حال ایندکس کردن فایل‌ها و بررسی هاردتان است و... آنها را از کار بیاندازید. همه‌ی این موارد باعث فعالیت بیشتر CPU و کاهش کارایی باتری می‌شوند. همه‌ی ابزارهایی که اینگونه عملکردی دارند را در زمانی که از باتری استفاده می‌کنید غیر فعال نمائید.

 

4- سخت افزارهای اضافی را جدا کنید: ماوس های USB برخی از انواع Cool Disk ها و... را فراموش نکنید چون اینها نیز به منبع تغذیه نیاز دارند و از باتری شما استفاده خواهند کرد.

 

5- حافظه‌ی رم بیشتری به لپ‌تاپ خود اضافه کنید: هر چه حافظه‌ی Ram شما بیشتر باشد پروسه‌هایی که در حافظه‌ی مجازی یا Virtual Memory سیستم‌تان بارگذاری می شود کمتر خواهد بود، از آنجایی که حافظه مجازی و پروسه های موجود در آن هارد دیسک را درگیر می‌کنند باعث استفاده‌ بیشتری از باتری شما می‌شوند در حالی که داشتن رم بیشتر اصلا سبب استفاده انرژی بیشتر نخواهد شد. از طرفی وقتی بخواهید برنامه‌هایی سنگین که نیاز به حجم بالایی از Virtual Memory دارند اجرا کنید داشتن مقدار بیشتری از حافظه رم می‌تواند به شما کمک بزرگی برساند و میزان مصرف انرژی را کاهش دهد.

 

6- هارد دیسک بر CD یا DVD درایو ارجحیت دارد: هر چقدر که هارد دیسک منبع تغذیه شما را ببلعد به پای CD یا DVD درایوها نمی‌رسد، ضمن اینکه وجود یک CD در داخل درایو حتی اگر در حال استفاده نباشد نیز می تواند هر از گاهی مزید بر علت گردد، اگر واقعا احتیاج دارید از یک CD یا DVD در زمانی که در حالت باتری قرار دارید استفاده کنید بهترین راه حل تهیه یک image از آن و اجرای image مذکور توسط نرم افزارهای درایو مجازی است.

 

7- پین‌های باتری خود را تمیز نگه دارید: بد نیست هر از گاهی پین‌های باتری خود را تمیز کنید این امر سبب نقل و انتقال بهتر و کامل‌تر جریان بین باتری و لپ‌تاپ می‌گردد.

 

8- از باتری خود مراقبت کنید: مراقبت از باتری نیز شرط مهمی است اگر از باتری زیاد استفاده نمی‌کنید فراموش ننمائید هر دفعه که باتری را شارژ می‌کنید این شارژ را بایستی هر دو یا سه هفته یکبار مورد استفاده قرار دهید در غیر اینصورت خیلی سریعتر از چیزی که فکرش را بکنید باتری دچار اشکال می‌شود. از طرفی شارژ یک باتری Li-on (لیتیومی) نباید هرگز به صورت کامل خالی شود و خالی شدن کامل شارژ باتری فقط در مورد مدل‌های قدیمی توصیه می گردد.

باتری لپ تاپ

9- سیستم را Hibernate کنید نه Standby: قرار دادن لپ‌تاپ در وضعیت Standby در فاصله‌های زمانی که به آن نیازی نیست آن‌هم در حین استفاده از باتری می‌تواند سبب کاهش مصرف انرژی شود و از طرفی وقتی به آن نیاز شد بلافاصله کارتان را از سر بگیرید اما وضعیت Hibernate تقریبا سیستم را خاموش نگه می دارد و در زمان نیاز به آن به همان سرعت حالت Standby فعالش می‌کند.

 

10- به کاهش دمای لپ‌تاپ کمک کنید: هر چه دمای لپ‌تاپ شما کاهش یابد عملکرد بهتری خواهد داشت و هر چه عملکردش سریعتر و بهتر باشد کارایی باتری‌اش بیشتر خواهد شد، لذا همواره شبکه‌های ورودی و خروجی هوای لپ‌تاپ تان را تمیز کنید و لپ‌تاپ را در وضعیتی قرار دهید که هوا به شکل مناسبی در آن جریان پیدا کند.

 

11- Power Options ویندوز را تنظیم کنید: به Power Options در کنترل پنل ویندوز بروید و آن را به شکلی که مناسب می‌دانید تنظیم کنید اگر Power Schemes را در این قسمت روی Max battrey قرار دهید به صورت اتوماتیک تنظیماتی برگزیده می‌شوند که می‌توانند سبب حداکثر کارایی باتری شوند.

 

12- کارهای اضافی و همزمان را حذف کنید: اگر در وضعیت باتری زمانی که مشغول تایپ یک نامه هستید تصمیم گرفتید MP3 گوش کنید بهتر است از MP3 player خود استفاده کنید تا لپ‌تاپتان دلیلش هم که واضح است.

 

13- لپ‌تاپ مناسب خود را بخرید: اگر واقعا کسی هستید که طول عمر باتری برایتان حیاتی است بهتر است برای مدل‌هایی هزینه کنید که باتری شان کارایی بیشتر و قوی تر دارند مسلما برای اینگونه مدل‌ها و این نوع باتری‌ها بایستی هزینه‌های اضافی را تقبل کنید.

14- شارژ و دی شارژ باتری: اکثر باتری‌های لپ‌تاپ های امروزی از نوع Li-on هستند و نیازی به اینکار ندارند ولی اگر از مدل‌های قدیمی استفاده می کند دی شارژ کامل باتری و شارژ مجددش هر 15 روز توصیه می‌شود.

 

15- قابلیت Autosave را خاموش کنید: در حین کار با ابزارهایی مثل Word مایکروسافت و... قابلیت ذخیره اتوماتیک یا autosave را غیرفعال کنید این قابلیت سبب می‌شود هارد دیسک شما به صورت دائم درگیر باشد. اگر نگران این هستید که باتری تمام شود و هر آنچه انجام داده اید ذخیره نشده از بین بروند می توانید در همان قسمت Power options تنظیمات را به گونه‌ای تعریف کنید که در حین تمام شدن باتری سیستم Hibernate شده و اطلاعات شما دفعه‌ی بعدی که به جریان الکتریسته دسترسی داشتید مجددا در دسترس‌تان باشد.

 

16- کاهش فعالیت کارت گرافیک: پائین آوردن رزلوشن صفحه نمایش و غیر فعال کردن اسکرین سیورهای تجملی و ... می‌توانند سبب فعالیت کمتر کارت گرافیکی و در نتیجه افزایش کارایی باتری لپ‌تاپ گردند.

کارت‌ شناسایی بیومتریک چیست؟

کارت‌ شناسایی بیومتریک چیست؟  

کارت‌ شناسایی بیومتریک یا Biometric ID Cards ترکیبی از کارت‌ شناسایی معمولی و یک یا چند مشخصه بیومتریک است.

این کارت‌ها کاملا مورد اعتماد هستند و تقلب در آنها و سوء استفاده از آنها تقریبا غیر ممکن است. این کارت‌ها شامل نوع کارت(مانند: کارت رانندگی، کارت ماشین و... )هستند و سپس مشخصات دارنده کارت مانند: نام، نام خانوادگی و ...

تمام مشخصات بعد از ورود به همراه اسکن عکس و تعیین پیکسل‌هاِی عکس با توجه به یک الگوی مخصوص رمز گذاری که برای آن سازمان در نظر گرفته شده، رمز گذاری شده و در قسمت زیر عکس به صورت کد (bar code) ذخیره می‌شود، هنگام تشخیص، عکس و تمام مشخصات ثبت شده برروی کارت خوانده شده و به وسیله الگوی رمز گذاری برای آن سازمان رمزگذاری می‌شود و سپس bar code بوسیله دستگاه خوانده شده و رمز حاصل از آن با رمز بدست آمده از رمز گذاری مقایسه می‌شود و در صورت تطبیق هویت فرد تایید می‌شود.

در این روش چون هم رمز و هم مشخصات بر روی کارت ثبت می‌شود دیگر نیازی به اطلاعات حجیم نمی‌باشد و فقط الگوهای رمز گذاری باید مشخص باشد و این در مقایسه با حجم بسیار زیاد الگوهای ذخیره شده ناچیز است.

اگر در این کارت‌ها یک مشخصه بیومتریک نیز مانند اثر انگشت ثبت شود نه تنها از قانونی بودن کارت اطمینان حاصل می‌شود بلکه از اینکه کارت به شخص تعلق دارد نیز می‌توان مطمئن شد.

یک نمونه از کارت بیومتریک

اسکن عنبیه

اسکن عنبیه یکی از روش‌های ثبت مشخصات بیومتریک است که هم اکنون از آن در بسیاری از نقاط امنیتی در جهان استفاده می‌شود.

طبق تحقیق‌های انجام شده چشم انسان از ویژگی های کاملا منحصر به فرد و یکتای او به شمار می‌رود. به‌طوری که احتمال اشتباه سیستم در این روش یک در ۱۰۷۸ است که بسیار قابل توجه است، همچنین اسکن از عنبیه این امکان را برای سیستم فراهم می‌سازد تا ۲۰۰ نقطه از عنبیه بررسی و مقایسه شود، در حالی که شناسایی از طریق اثر انگشت ۶۰ تا ۷۰ نقطه را بررسی می‌کند. در بدن انسان عنبیه چشم ساختاری ظاهری ولی به نوعی محافظت شده به حساب می آید، عضوی است که با گذر زمان دستخوش تغییر نمی‌شود و این ویژگی، این روش شناسایی را بیش از سایر روش ها ایده آل می‌سازد.

در اکثر مواقع عنبیه چشم افراد پس از انجام عمل جراحی نیز بدون تغییر باقی می‌ماند. حتی افراد نابینا نیز می‌توانند از این روش استفاده کنند، البته تا زمانی که چشم آنها عنبیه داشته باشد. استفاده از عینک یا لنزهای تماسی هیچ کدام بر روال کار تشخیص، اختلال ایجاد نمی کنند و سبب تشخیص نادرست نمی‌شوند.

 

تاریخچه استفاده از اسکن عنبیه

استفاده از اسکن عنبیه برای شناخت و تشخیص هویت نخستین بار در سال 1936 توسط چشم‌ پزشکی به نام فرانک بارچ پشنهاد شد اما این موضع تا مدت ها به عنوان یک نظریه تخیلی باقی ماند و تنها در دهه 1980 در سری فیلم های جیمز باند این موضوع مطرح و به تصویر کشیده شد.

در سال 1987 دو چشم پزشک دیگر به نام‌های آران سفیر و لئونارد  فلوم مجددا این نظریه را مطرح کردند و در سال 1989 از استاد خود جان داگمن در دانشگاه هاروارد خواستند تا الگوریتم شناسایی  و تشخیص عنبیه را به وجود آورد. این الگوریتم‌ها که حقوق آن در اختیار داگمن قرار گرفت توسط شرکت" آیریس تکنولوژیز"  تولید شد و پایه سیستم‌ها و محصولات کنونی قراری گرفت. در حال حاضر در بسیاری از فرودگاه‌ها در دنیا از جمله در امارات از اسکن عنبیه استفاده می‌شود.

منبع: همشهری‌آنلاین